page title img

COM EREN-COM SÓN

1978 - 2018

Et presentem els 61 monuments escollits segons el nostre criteri de donar a conèixer de cada segle aquells més importants i/o rellevants.
COM VEURE L'ABANS I DESPRÉS:   1.- Escull una etapa de temps (des de l'època moruna fins al segle XX).  2.- D'entre els quals apareixen tria el que vulgues.  3.-Al fer click es desplegarà la fitxa de la història i la foto COM EREN (1978).  4.- Al fer click en VEURE FOTO 2018 es desplegaran 2 fotografies: la foto de COM EREN i la foto de COM SÓN aquesta presa des del mateix angle que la diapositiva de 1978 perquè observeu el seu canvi en el temps.

També se us facilita informació sobre la seua localització amb còdic QR i en coordenades, la seua adreça i una xicoteta ressenya de la seua història. En alguna ocasió en anar a realitzar la fotografia actual em vaig trobar que alguns monuments es trobaven tapats per arbres i/o altres elements que impedien la visió parcial o total dels mateixos, pregue m'ho disculpeu.
Des d'ací faig una crida a les institucions i/o responsables perquè eliminen aqueixos elements o uns altres que impedeixen veure les façanes/volum dels edificis i/o monuments. A més no els embruten ni danyen col·locant papers amb indicacions (horaris.....) amb "celo" o xinxetes sobre els mateixos, cables elèctrics, senyals de tràfic etc.

MOLÍ DE LA TORRETA
postEstic ací
post
Carrer de la Visitació-Pla de Zaidia
post
Coordenades: 39°28'58.4"N 0°22'38.2"W
post
--

HISTÒRIA

L'origen de l'Arc de la Torreta en realitat es tracta del que queda del portal d'entrada a una finca o masia pròxima a un important molí fariner que es trobava en el veí barri de les Tendetes.

En els anys seixanta del segle XX el molí es va demolir i es va decidir traslladar a aquest lloc l'arc (carrer Visitació, en el Pla de Zaidia-València).

L'arc, emmerletat d'influència mudèjar, està compost per tres centres, de més de quatre metres d'altura i si fa no fa igual d'alt, de rajola roja -cara vista- amb molta corda, cornisa formada pel cant de diverses fileres de rajoles amb un bordó al centre d'ella, i quatre merlets de base i alçats rectangulars amb rematada piramidal, de tradició islamohispànica, sobre el seu recte extradós.

També hi ha unes pedres de molí recordant el seu antic origen. El Portal de la Torreta és un dels pocs vestigis moruns conservats a València.
(Font consultada: "Guia de Arquitectura de Valencia" CTAV 2010 i altres)

product detail